Het coachings / counseling traject

Intakegesprek
Allereerst vindt er na aanmelding (telefonisch of via het contactformulier op deze website) van je kind een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Hierin kunt u uw hulpvraag kort uitleggen en vertel ik u over de mogelijkheden van Kinderpraktijk Marijn. Daarna vindt er een intakegesprek met beide ouders (opvoeders) plaats. Voor die tijd krijgen jullie een vragenlijst toegestuurd die je ten minste 3 werkdagen van te voren dient terug te sturen) Tijdens het intakegesprek bespreken we de vragenlijst en kunnen jullie meer vertellen over jullie kind en de hulpvraag. Tijdens de intake geef ik alvast wat tips en gaan we in op wat jullie als ouders thuis al kunnen doen. 

Kindsessies
Na de intake volgen 5 kindsessies van één uur met je kind. Hierbij staat je kind centraal en zal je kind aangeven wat het nodig heeft om weer goed in zijn of haar vel te zitten. Samen met je kind ga ik onderzoek doen naar de klacht, de wensen en mogelijkheden van je kind. Dit gaat op basis van wederzijds vertrouwen. Samen kijken we welke interne hulpbronnen je kind in zich heeft om zijn eigen klacht op te lossen. 

Oudergesprekken 
Na 5 kindsessies vindt er een oudergesprek plaats. In het ouder evaluatie gesprek worden de kindsessies besproken, komen de veranderingen die jullie thuis of op school heeft bemerkt aan bod, jullie kunnen vragen stellen en krijgen jullie desgewenst tips.  Daarna bespreken we of het wenselijk is om door te gaan met de kindsessies en wat in dat geval het verdere verloop van de kindsessies zal zijn. Welke klachten/doelen wij voor het vervolgtraject als prioriteit stellen. 

Het kan ook zijn dat jullie en jullie kind genoeg geholpen zijn en dat wij de coaching/counseling/therapie in een eindgesprek afronden.

Tussendoor kan je altijd aangeven een extra oudergesprek of persoonlijke ouderbegeleiding te willen. Ook zal ik, wanneer dit nodig is, contact opnemen om een oudergesprek eerder dan gepland plaats te laten vinden.

Schoolobservatie 
Mocht het in het belang van het kind nodig zijn, dan kan er ook een observatie op de school van je kind plaatsvinden.

kindercoaching